Hét succesvolste duurzaamheidsprogramma van Nederland
 

'In de week van 27 december 2021 is onze afdeling gesloten en zijn wij niet bereikbaar. Vanaf 3 januari 2022 staan wij weer tot uw beschikking!

 

In the week of 27 December 2021 our department will be closed and we will not be available. From 3 January 2022 we will be available again'

Programma 

 

Wekelijks informeert Jeroen Slob ons over ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Duurzaamheid gaat verder dan alleen recyclen en het gebruik van zonnepanelen. In iedere aflevering van Doe Maar Duurzaam wordt een ander thema centraal gesteld. Het programma laat verschillende onderwerpen aan bod komen. Van techniek tot milieu en van bouw tot ondernemen. Doe Maar Duurzaam laat zien dat iedereen en overal zijn steentje kan bijdragen aan duurzaamheid!

Doe Maar Duurzaam wordt wekelijks uitgezonden bij RTLZ.

Uitzendtijden:

  • Zaterdag  17:30.

  • Zondag    16:30.

  • Maandag 07:30.

WhatsApp Image 2021-07-29 at 15.50.58 (1).jpeg
Concrete Bridge Intersection

Thema's

 
Beton storten

Techniek

Holding Plant

Milieu

Computerreparaties

ICT

Lab Experiment

Medische innovaties

Nieuwbouw rijtjeshuizen

Bouw

doktersbezoek

Zorg

Duurzame energie

Energie

Bouwvakkers bij brug

Industrie

Lege metro

Mobiliteit
&
Vervoer

Smartwatch

Innovatie

Mensen op kantoor

Dienstverlening

Bomen planten

Duurzaam Ondernemen

Duurzame energie
Vrachtschepen op zee

Maritiem
&
Offshore

Beveiligingscamera

Veiligheid

Vrachtwagen Parking

Transport
&
Logistiek

woonkamer

Deze week in de uitzending 

Heb je een duurzame uitzending gemist op RTLZ? Bekijk hier de laatste aflevering.

DMD4.jpg
Youtube_icon-icons.com_66802.png
 
alsco-logo.png
Alsco Europe

Alsco is een dienstverlener in het gebied van textielbeheer.

Bij Alsco is het mogelijk zowel textiele artikelen te kopen en te laten wassen als ook te leasen/huren, waarbij hier het wassen includeerd is.

Deze textiele artikelen zijn kleding (PBM, Business, HoReCa, Cleanroom, Workwear), droogloopmatten (ook logomatten), linnen (keukendoeken, maar ook beddengoed en handdoeken voor hotels), en producten voor de sanitaire ruimte.

logo_65_jaar.png
Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar open voor commerciële lijnvluchten en vakantievliegverkeer, zakenvluchten en maatschappelijk vliegvervoer zoals met de traumahelikopter. In 2019 telde de regionale luchthaven, onderdeel van de Royal Schiphol Group, ruim twee miljoen passagiers op de luchthaven. RTHA verbindt 50 Europese vliegbestemmingen.

apollo-tyres-ltd-a-lock-up-stacked-black-rgb.png
Apollo Tyres Europe

Apollo Tyres Europe maakt, verkoopt en distribueert banden voor personenwagens, agrarische voertuigen, vrachtwagens en fietsen. In Europa heeft Apollo Tyres Europe twee fabrieken. Eén in Hongarije en één in Enschede. De laatste bestaat volgend jaar 70 jaar. Het bekendste merk in Nederland is Vredestein dat al sinds 1909 bestaat.

babylon_daken-color.png
Babylon Daken

Babylon Daken is een gepassioneerd bedrijf voor daken, met name voor duurzame daken. Van ontwerp en advies tot uitvoering en onderhoud, zij verzorgen alles. De klant kan bij Babylon Daken terecht voor het gehele daksysteem, van isolatie tot waterdichting en alle toevoegingen, zoals een groendak, dakterras of zonnepanelen. En dat doen zij voor iedereen, van het kleinste schuurtje tot het grootste kantoor. Alles onder één dak!

dutch-cycling-logo.png
Dutch Cycling Embassy

De Dutch Cycling Embassy is een publiek-private samenwerking van meer dan 80 organisaties die werkzaam zijn op het gebied van fietsen buiten Nederland. Ze fungeren als intermediair tussen de wereldwijde vraag en het binnenlandse aanbod van kennis, expertise en producten die nodig zijn om fietsvriendelijkere steden en regio's te bouwen. Dutch Cycling Embassy ontvangt internationale delegaties voor op maat gemaakte studiereizen, sturen teams van Nederlandse experts naar het buitenland voor ThinkBike Workshops en creëren middelen en educatieve producten om capaciteit op te bouwen en te pleiten voor fiets-inclusieve mobiliteitsnetwerken.

Logo-Fosfor-Lightning-Engineers-zwart.png

Fosfor is opgericht door Paul Cremers in 2015. Met een brede ervaring in dynamische LED verlichting voor creatieve lichtinstallaties werd de verdieping gezocht in het ontwerpen met licht voor interieur en architectonische verlichting. Sinds 2021 is de samenwerking aangegaan met Spencer Thomasz, lichtspecialist en programmeur van verschillende lichtsturingen. Fosfor Lighting Engineers, helpen architecten, ontwerpers en kunstenaars met het vormgeven en realiseren van lichtplannen en lichtinstallaties.

Scoon-logo-groot.png
Scoon

SCOON is dé online department store met uitsluitend ‘Brands That Care’.

Het Nederlandse bedrijf is een one-stop-shop voor een gecureerd aanbod van kleding, beauty en lifestyle producten met een positieve impact op het milieu en de makers. Zo biedt SCOON o.a. Veja, Stella McCartney en Patagonia aan, maar ook minder bekende merken zoals The Knotty Ones en Mádara. SCOON is er voor iedereen die graag beter wil kopen, maar niet weet waar te beginnen.